Sea Sex And Sun

Köztudott, hogy a frankofón könnyűzene legnagyobb botrányhős-zseni-kujonja mennyire pörgött az afrikai, afro-kubai ritmusokon, no meg a reggae-n (az Aux Armes Et Caetera című albumán Jamaika dob-basszus alappillérei, Sly & Robbie és Rita Marley működtek közre; a lemezen hallható Marseillaise-feldolgozással a konzervatív franciákat, néhány pornográfba hajló sorával Bob Marleyt sikerült magára haragítania). Azt viszont gyaníthatóan csak kevesen tudják - vagy kevesebb szó esik róla - hogy Gainsbourg diszkóban is eléggé ott volt. A '69-es Je T'Aime…Moi Non Plus, majd a '72-es La Décadanse (amihez az állva, hátulról behatolós pozitúrát imitáló tánc járta) faszállító hangszereléseivel megágyazott a Cerrone-féle buja franko-diszkónak, aztán  a '75-ös, Lolita Go Home című középtempós numerával, illetve annak a műfajhoz képest is risque szövegével rögtön jól meg is rontotta azt. A maga részéről pedig '78-ban jutott a csúcsra a beszédes című Sea Sex And Sunnal.



Serge Gainsbourg - Sea Sex And Sun (Version Anglaise)

A feszesseggű grúvon sasszézó, búgatóporral megszórt diszkószám eredetileg a Les Bronzés című tipikusan franciásan wacky vígjáték (nyaralás = tengerpart + vicces helyzetek x szabad a szex) főcímzenéjének készült, de ha valaki nem ássa elő a filmet, nyilván nem veszt vele semmit. Viszont ezt a dalt egész egyszerűen mindenkinek ismernie kell. Pontosabban, az angol verziót, mert azt érteni is lehet, és a bájosan borzalmas francia akcentus miatt sokkal viccesebb. "Elnézést, francia vagyok, sajnos nem beszélek jól angolul" - kezdi az ismerkedést a strandon a Popzene Legellenállhatatlanabb Liliomtiprója, aki ezután rögtön rá is tér a tárgyra: "Azt szeretném mondani, kegyed a legszebb hölgy, akit valaha láttam, és szeretnék lefeküdni magával." Rajt-cél győzelem, Gainsbourg keze ekkor már a "ránézésre 16, de mosolya alapján 22 éves" lány combján felfelé halad a bikini alsóval takart cél felé, de azért AZ előtt még elejt egy zsötemet ("ezt én nagyon tudom ám mondani", közli, és közben Jane Birkinre gondol), bár ez nála csak formaság. Csak akkor próbáljuk utána, ha pózoltunk már lemezborítón félmeztelenül a kiskorú lányunkkal az ágyon fekve, valamint élő tévéadásban azt mondtuk Whitney Houstonnak, hogy meg akarjuk baszni.

2 komment

Címkék: serge gainsbourg disco franciaország sly & robbie rita marley bob marley cerrone jane birkin whitney houston 1978

Rúgd Ki A Lekvárt!

A RKAL! Magyarországon beszerezhetetlen zenékhez csinál kedvet. Ha valamelyik itt szereplő művész jogi képviselője vagy, és szeretnéd, hogy egy fájl lekerüljön innen, írj a szerkKUKACmatulaPONThu címre, és azonnal intézkedünk.

A nem zenével foglalkozó kommenteket azonnal töröljük.

Utolsó kommentek

Friss topikok

A világ fülel

süti beállítások módosítása