Won't You Stay...Near?

Van ugyebár a Strokes nevű együttes. Idén jelent meg a harmadik nagylemezük, mondták már rájuk, hogy ők robbantották ki az új rockforradalmat, ilyesmi. Most mégsem őróluk lesz szó, hanem csak a gitárosukról, Albert Hammond Jr.-ról, ugyanis hamarosannemsokára megjelentet egy szólóalbumot (Yours to Keep címmel), előtte pedig még az Everyone Gets a Star kislemezt, amely meg is hallgatható a myspace-en.



Albert Hammond Jr. - Everyone Gets A Star
Albert Hammond Jr. - Scared

Az Everyone Gets A Starban Hammond hangja valahogy nagyon hasonlít Julian Casablancaséhoz, ráadásul hasonlóan is használja. Közönyösen, egyhangúan megy végig az ének az egész számon, de a szöveg nagyon jó, úgyhogy amit először közönynek vél az ember abba bele lehet hallani, hogy szegény, szétesett fiú elfáradt a női ütlegek alatt és már csak egy csillagot szeretne, azt úgyis mindenki kap. A zene meg olyan mint az új Strokes, csak valamivel személyesebben szól és korántsem annyira profi.

A Scared nagyon szép szám.

"i know you're still there because you're scared that you'll lose everybody
i know you're still there because you're scared that you'll lose everything"

És ebben egyáltalán nem olyan a hangja, mint az előzőben. Mintha valami fátyol ereszkedett volna rá, a verzékben küzd, meg elcsuklik, meg sír viszonylag fáradtan. A refrénben viszont megistenül, könyörtelenül kántálja a fent idézett szöveget és valahogy teljesen kegyetlen.

Ez a szám már nem annyira Strokesos, sőt. A gitár még mindig olyan nagyon jellegzetes amerikai garázs, de jóval elszálltabb a pszichedelikus irányba, a refrénnél pedig egyenesen akusztikus. A refrénben a háttérvokál is kurva jó, olyan mintha szegény őrültet kieresztették volna a mezőre lepkéket kergetnei és közben azt fantáziálná, hogy a lepkék lányok. Kívülről nagyon boldog, mert lepkéket kerget, belülről meg szomorú, mert sose kapja el a lányokat. Ilyen zene, sajnálom, nem "neoposztnewpunk".

komment

Címkék: indie 2006 usa singer songwriter pszichedelikus pop garage rock the strokes

Rúgd Ki A Lekvárt!

A RKAL! Magyarországon beszerezhetetlen zenékhez csinál kedvet. Ha valamelyik itt szereplő művész jogi képviselője vagy, és szeretnéd, hogy egy fájl lekerüljön innen, írj a szerkKUKACmatulaPONThu címre, és azonnal intézkedünk.

A nem zenével foglalkozó kommenteket azonnal töröljük.

Utolsó kommentek

Friss topikok

A világ fülel

süti beállítások módosítása