Viva Him

Nagyon-nagyon szeretem Morrisseyt, annyira viszont mégsem. Nem tartom a Smithst az utóbbi 25 év legnagyobb együttesének, és a főhős számtalan vonása idegesít, némelyik pedig kifejezetten taszít, lásd szerep túljátszása és agresszív vegetarianizmus. Nem vagyok tehát elvakult Morrissey-rajongó, szövegírói és előadóművészi nagyságának elismerése mellett is azt kell mondanom, annyira legbelül soha nem tudott ő megérinteni, mint Joe Strummer, Brian Wilson, és még sokan mások.

Morrissey

Morrissey – You Have Killed Me (Live in Budapest, 2006-07-05)
Morrissey – Human Being (Live in Budapest, 2006-07-05)

Mindezek ellenére a július 4-i koncert minden igényt maximálisan kielégítő, retinába, hallójáratba örökre beleégő élmény volt.
1. Minden aggodalmam ellenére egyáltalán nem voltak kínosan kevesen, még ha a teltház messze is volt.
2. Morrissey hangja az eddigi életemben élőben hallott talán legkarizmatikusabb hang, egyszerűen tökéletesen szólt.
3. Morrissey az általam látott előadók közül egészen biztosan a leglenyűgözőbb színpadi jelenléttel rendelkezik, ahogy a mikrofon zsinórját rázza, ahogy végiggesztikulálja a számokat, egyszerűen nem lehet levenni róla a szemet.
4. Kelet-Európa csodálatos szopatása gyönyörű volt.
Morrissey: Tomorrow is Croatia for us.
Közönségből valaki: Noooooooo.
Morrissey: Why?
Közönségből valaki: We have better beer!
Morrissey azzal a hanglejtéssel, amihez egyszerre jár szemöldök fel- és összevonás, amire csak angol ember képes és ami után még egy magyar is megérzi, hogy jobb lenne kussolni: You. Have. Better. Beer.
5. A fantasztikus New York Dolls-feldolgozás.
6. Hallhattam a Panicet élőben, még ha ez is volt talán az este leggyengébb, leghaknibb száma.
7. Nincs még egy ember a világon, akitől el lehet fogadni, hogy egy 12x8-as Oscar Wilde kép előtt letépje magáról az ingét, és bevágja a közönségbe.
8. Még ha a színpadra nem is rohant fel senki megölelni, virágot azért kapott.
9. Morrissey megdöbbentően mert rockolni, egy Red Hot Chili Pepperses és Smashing Pumpkinsos kísérőzenekarral ez talán annyira nem meglepő, de amikor már pozanszóló is volt, konkrétan attól kezdtem félni, hogy a végén még maga a főnök is elkezd bulizni.
10. Morrissey egész egyszerűen egy csodálatos férfi.

(Morrissey aktuális lemeze, a Ringleader of the Tormentors Horvátországban az 5. helyig mászott a slágerlistán, és a budapesti fellépés másnapján tartott zágrábi koncerten háromezren voltak. Valamint a sörük is jobb.)

((Köszönet Greenmindnak az mp3-akért, Becherpignek a képért))

3 komment

Címkék: 2006 koncert magyarország morrissey uk red hot chili peppers smashing pumpkins the smiths new york dolls

Rúgd Ki A Lekvárt!

A RKAL! Magyarországon beszerezhetetlen zenékhez csinál kedvet. Ha valamelyik itt szereplő művész jogi képviselője vagy, és szeretnéd, hogy egy fájl lekerüljön innen, írj a szerkKUKACmatulaPONThu címre, és azonnal intézkedünk.

A nem zenével foglalkozó kommenteket azonnal töröljük.

Utolsó kommentek

Friss topikok

A világ fülel

süti beállítások módosítása