Eye Control 2006/11/14

1. Minden idők legjobb nője legjobb formájában. A Blondie-val kapcsolatban sokan nem értik, hogy miért is tartoztak a hetvenes évek New York-i punk színteréhez, úgyhogy ezt a videót mindannyiuknak küldjük sok szeretettel. A csúcson lévő Debbie Harrynál jobb csaj nem állt még popszínpadon, buzi legyen a talpán, akinek a 2:21-nél kezdődő seggrázástól nem.

2. Minden idők legjobb nagymamája. Késői Blondie-felvételeket nézni többnyire nem túl vidám dolog, Debbie felett is elszálltak az évek, ő már a hetvenes években sem volt annyira fiatal. Ezen a 2004-es felvételen mégis összeálltak a dolgok, majdnem olyan cuki, mint újkorában. Nekünk bármikor süthetne palacsintát.

3. A szintipunk keresztapjai. A Nervous Gender Magyarországon sajnos gyakorlatilag ismeretlen, és a világon máshol sem sokkal jobb a helyzet. Pedig az együttes, amelyben egy nyolc éves dobos kísért egy rakás mexikóit és homokost, tényleg minden tiszteletet megérdemel. Az ezen a felvételen legutolsóként előadott Confession felbukkant a Soft Pink Truth punkfeldolgozás-lemezén is, és ha valaki nem akarja végignézni a meglehetősen tömény tíz percet, koncentráljon erre a számra. Elidegenedés és gyűlölet a legmagasabb fokozaton.

4. A legkészebb ember, aki valaha színpadra állt. Johnny Thunders annyira súlyos figura volt, hogy még a kevéstől megijedő New Yorkban is sokan rettegtek tőle a hetvenes-nyolcvanas években. Itt még magához képest is rosszul néz ki, különös figyelmet érdemelnek a fejébe gyakorlatilag visszaforduló szemei. Két dolgot azonban szögezzünk le. Egy: ez egy kurva jó produkció így is. Kettő: széthernyózott zseniket nézni egyfelől kicsit szomorú, másfelől pedig lebilincselő.

5. Ahogy a brit foci is jobb mint a magyar, úgy tudnak ők a Héjjahéjjahó-Mexikóóó-Mexikóóóónál egy fokkal jobb hivatalos vébédalokat produkálni. Az 1998-ban felvett Lightning Seeds dal a két évvel korábban már használt szám kicsit apdételt verziója, a videója azonban kétségtelenül ennek jobb. Az összecsapás a Kuntz nevű németekkel a parkolóban – a szurkolók közt az ifjú Robbie Williams-szel – örök klasszikus.

6. A legjobb vébéügyi videóklipet az egyébként csak ritkán vicces Toten Hosen produkálta az emlékezetesen unalmas 1990-es torna kapcsán. Az Olaszországba induló paraszt német drukkerek zseniálisak, az is röhögni fog, aki nem tudja, hogy a hátsó ablakban rohadó kabalafigurát Ciaonak hívták.

7. A RKAL! Pixies- és Frank Black-mániája közismert, ez a videó viszont még az elvakult rajongóknak is újdonság lesz. Frank otthon, Frank nevetgél, Frank bemutatja a lemezgyűjteményét. Amikor pedig rövidgatyában ordít a lépcső tetején, az verhetetlen. (Ennek a műsornak két másik epizódja is megtalálható a Youtube-on, amelyikben Mark E. Smithnél és amelyikben Cerys Matthewsnál jár a vinilkommandó.)

8. Egyetlen szubkultúra létezik, amely a kívülálló számára még a norvég blackmetál szcénánál is ijesztőbb: a holland gabba. Neophyte a kopasz kis lakótelepi suttyók egyik legnagyobb kedvence Amsterdamtól Antwerpenig, ezt a videót nem is csak a zenéért érdemes végignézni, hanem Nyugat-Európa elbaszott ifjainak látványáért is.

9. Tudtad, hogy a dancehall nem mindig volt a Tilos Rádió és seggfej biciklisfutárok játékszere? Cutty Ranks 1986-ból most bebizonyítja.

10. Serge Gainsbourg nagyon tudott perverz lenni, de hát egy csúnyán beszélő vén zsidó csak nem tud annyi faszt felállítani, mint egy 18 éves francia kislány, aki azt hiszi, hogy nyalókákról énekel, pedig dehogy. Serge egyik legnagyobb dobása, az angyali France Gall asszisztálásval.

14 komment

Címkék: serge gainsbourg frank black blondie debbie harry eye control johnny thunders france gall die toten hosen lightning seeds nervous gender cutty ranks neophyte

Rúgd Ki A Lekvárt!

A RKAL! Magyarországon beszerezhetetlen zenékhez csinál kedvet. Ha valamelyik itt szereplő művész jogi képviselője vagy, és szeretnéd, hogy egy fájl lekerüljön innen, írj a szerkKUKACmatulaPONThu címre, és azonnal intézkedünk.

A nem zenével foglalkozó kommenteket azonnal töröljük.

Utolsó kommentek

Friss topikok

A világ fülel

süti beállítások módosítása